Vikportsbeslag

Henderson beslag har flera decenniers erfarenhet av skjutdörrar. Beslagen är konstruerade så att de går snabbt och lätt att montera  och ger dig en skjutdörr som fungerar perfekt från början. Några punkter vill vi dock betona: Välj beslag dimensionerade till skjutdörrens storlek och vikt. Om skjutporten är stor, bör hänsyn även tas till vindkraf...

Henderson beslag har flera decenniers erfarenhet av skjutdörrar. Beslagen är konstruerade så att de går snabbt och lätt att montera  och ger dig en skjutdörr som fungerar perfekt från början. Några punkter vill vi dock betona: Välj beslag dimensionerade till skjutdörrens storlek och vikt. Om skjutporten är stor, bör hänsyn även tas till vindkraften. Dörrviktskapaciteten gäller för ett hängrullepar. Glöm inte styrningen Styrningsbeslag gör skjutdörren lättare att manövrera och skyddar också mot kraftig vind som lätt kan bryta sönder en löst hängande dörr. Styrningar för både vägg- och markmontage. Går det ej att fästa markstyrning behövs minst 1 st väggstyrning i portens bakkant. Komplettera gärna med avbärare på väggen alternativt flera väggstyrningar. Skjutdörrens bredd: ¾ av höjden. För bästa manövrering av skjutdörren bör bredden vara max 3/4 av höjden. Är dörröppningen bredare än höjden rekommenderas dubbla skjutdörrar, eller rälsgående dörrar. Dörrens karm kan byggas i trä eller profiljärn ( Fyrkant eller L). Ramen kläs med panel eller korrugerad plåt.

Mer

Vikportsbeslag  Väj underkategori

Underkategorier

 • Rullar/ Skenor

  Rullar vikport

 • Styrningar

   styrning Vikport

 • Vikports material

  Vikport material övrigt 

 • Dor vikportsautomatik

  Dor vikportsautomatik

  230V matningsspänning och 24V motorspänning.

  Garanterad för minst 350 000 kompletta cykler. 

  Motorn behöver inget extra sidoutrymme.

  Enkel att installera. 

  Enkel frikoppling från golv utan lösa tillbehör 

  Minimalt med underhåll tack vare få rörliga delar.

  Utmärkande egenskaper DOR är en motor speciellt anpassad för vikportar. 

  Tack vare dess teleskopiskt tryckande arm blir rörelsen mycket mjuk och kraftfull.

  DOR är anpassad för portblad med en sektionsbredd om max 1 500mm vilket i sig ger en maximal port- bredd i standardutförande på 6 m. 

  Frikopplingsfunktionen är väldigt smidig eftersom porten på ett enkelt sätt kan frikopplas från golvet. 

  Som tillval finns Alldoors eleganta frikopplingshandtag som kan beställas med eller utan lås. Bägge monteras direkt på portbladet.